one world jam sessies

Every first sunday of the month, the One World Jam foundation organizes a jamsession where many musicians from different cultural backgrounds meet and many of them bring traditional instruments. In the One World Jam sesions differnt styles of music mix in an atmosphere of harmony.

Every first sunday of the month from 15.00 till 18.00 hours adres: Zutphenseweg 2, 7418AJ, Deventer

check the video’s for an impression

November 2009 stapte Henk van Glabbeek naar de Deventer cultuurmakelaar Sikko Cleveringa met het voorstel om jamsessies te starten met een open podium voor wereldmuziek. Vanuit de jam van het Burgerweeshuis had Henk een groot netwerk van muzikanten opgebouwd. Prosper Kassé, muzikant, geluidstechnicus, producer en bovenal goede vriend uit Senegal sloot zich aan en is vanaf het begin één van de grote steunpilaren van de One World Jam geweest. Vervolgens hebben vele muzikanten elkaar gevonden op de jam en zijn er allerlei cross-overs ontstaan. Sommige onder de paraplu van de One World Jam en andere muzikanten hebben elkaar gevonden en zijn een band op eigen initiatief gestart. Tijdens de one world jam sessies wordt niet alleen wereldmuziek gespeeld maar ook de gangbare westerse stijlen komen voorbij zoals, hip-hop, rock, blues, jazz, funk, reggea etc. De jam staat bekend om zijn laagdrempelig karakter. Jonge muzikanten voelen zich uitgenodigd om hun eerste stappen op het podium te maken.
De one world jam sessies worden georganiseerd in activiteiten centrum de venen, in de rivierenwijk te Deventer. De multiculturele wijk van Deventer. Dit met de ondersteuning van de vrijwilligers van de venen.

2011 sloten de kunstenaars van “Het kringloop Atelier” zich bij de jam aan om de visuele effecten te verzorgen.

Let’s Harmonize!!!

trailer one world jam

Jamming with Karolina Szarubka

One World Jam 31-03-2013, With music director from Chicago, Renee Baker and the artist Tali Farchi

One World Jam 31-03-2013

One World Jam 1-04-’12

impressies van de one world jam

 

Foto’s van het One World Festival, de avond van Sikko Cleveringa. Georganiseerd door de One World Jam. 3 podia met deelname 120 muzikanten en 30 vrijwilligers.